luni, 14 februarie 2011

Poveşti din Bucureşti la palatul Sutu










Poveşti din Bucureşti
Program pentru familii - Ateliere interactive de istorie, artă şi muzică

Sâmbăta 12 - 27 martie 2011 de la 11:00



Fie că îl iubim sau urâm, Bucureştiul continuă să ne uimească în fiecare zi. Poveştile sale mai vechi sau mai noi trebuie spuse în continuare şi mai ales celor mici pentru a învăţa să aprecieze locurile şi oamenii. Din martie 2011 invităm familiile la o întâlnire a artelor la Palatul Suţu, muzeul oraşului Bucureşti, sâmbăta de la 11 la 12.

Ne dorim să vă prezentăm povestea unor familii boiereşti şi a caselor lor din secolul al XIX-lea, să aflăm cum construiau, în ce ambianţă trăiau şi petreceau, cum se îmbrăcau oamenii acelor vremuri. Instituţiile, bulevardele şi monumentele, arhitecţii şi stilurile vor ocupa un loc important în poveştilor noastre.

În luna martie vom afla mai multe despre amestecul oriental-occidental din primele decenii ale secolului al XIX-lea în ambianţa bucureşteană, despre palatul şi familia Suţu, zona pieţii Universităţii cu statuile şi principalele monumente trecute şi prezente.

Pentru ca cei mici să fie şi mai atraşi de artă şi istorie, vom ilustra poveştile şi interacţiona creativ: vom realiza portrete şi hărţi, vom construi modele ale monumentelor, vom îmbrăca figurine de hârtie în costume de epocă şi vom imagina o pagină de ziar, vom încerca să identificăm monumente în fotografii vechi sau noi.

Pentru ca atmosfera să fie completă vă invităm la „Concert la palatul Suţu” în compania sopranei Daniela Rădulescu şi a pianistei Ioana Maxim în data de 19 martie, de la 11:00 la 13:00.

Programul lunar constă în 3 întâlniri din care una va fi dublă (de la 11:00 la 13:00) pentru a ne permite să ne bucurăm de spectacol. Locul de desfăşurare al atelierelor este Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu, blvd. I.C.Brătianu nr. 2, sector 3.

Pentru înscrieri şi informaţii la istoriaarteipentruceimici@gmail.com şi http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/ . Costul unui modul lunar este de 120 Ron şi permite participarea unui adult şi a unui copil de peste 5 ani, numărul familiilor acceptate este de 25, locurile in sala de festivitati fiind limitate.

Parteneri: Radio Itsy Bitsy, Antichităţi România, Modernism, Art Out, UrbanKid, 418gallery, Fundatia Joana Grevers

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu