luni, 21 februarie 2011

Atelier interactiv Lumea fiintelor mitologice



Lumea fiintelor mitologice
Atelier interactiv de istoria artei, lectura si creatie


Atelierele interactive despre mitologie se adresează în special copiilor începand cu 3 ani si sunt organizate de Oana Marinache in perioada 12 martie – 2 aprilie 2011, sambata intre 17:00 si 18:30 la libraria Carturesti din Muzeul Taranului Roman.

Zeitatile egiptene sunt reprezentate sub diferite forme de animale, vom incerca sa aflam cat mai multe despre insemnele si puterile lor distincte. Sfinxul pazitor al piramidelor, scarabeul si miturile creatiei vor fi prezentate la prima intalnire.

Mitologia greaca ne furnizeaza nenumarate legende despre fiinte fantastice precum sirenele, centauri si ciclopi, Sfinxul si Minotaurul. Vom crea masca-scut cu reprezentarea Meduzei si vom afla cum a aparut Pegas.

Calatorind in Avalon, vom mai afla povestea vrajitorului Merlin si a sabiei Excalibur, a regelui Arthur si a cavalerilor mesei rotunde. Povestea va fi ilustrata cu reprezentari din pictura, sculptura si filme.

In final din mitologia nordica am ales sa va povestim despre pitici, troli si serpi de mare, dar si despre Odin si crearea Valhalei si Siegfried si incercarile prin care trece.

Modalitatea de lucru consta in prezentari vizuale interactive urmate de activitati practice (desen, pictură, colaj, modelaj, puzzle) care au rolul de a fixa mai bine cunostintele si de a le dezvolta copiilor creativitatea si spiritul artistic.

Incurajam prezenta unui parinte mai ales in cazul copiilor de varsta 3-5 ani. Toate materialele lucrate sau primite in timpul atelierelor raman in posesia copiilor.

Pentru detalii si inscrieri va rugăm sa ne contactati cu numele si varsta copilului la istoriaarteipentruceimici@gmail.com si info@carturesti.ro . Locurile disponibile sunt în număr de 10 si inscrierea se face pentru toate cele 4 ateliere; in cazul în care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru ca materialele de lucru si chiria se achita din timp. Costul de 130 Ron pentru modulul lunar se poate achita în avans.

Va asteptam cu drag!
http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu