miercuri, 3 februarie 2010

Istoria Artei pentru Cei Mici




Atelierele de creatie se adreseaza in special copiilor (incepand cu 3 ani pana la clasele primare) curiosi sa cunoasca lumea antica prin intermediul unor metode de educatie non-formala care sa le dezvolte imaginatia si talentul artistic.

Nedorind sa fie o simpla prelegere sau doar un curs de desen/pictura, ne propunem sa realizam urmatoarele pentru copiii participanti:

-sa identifice tehnici, elemente simbolice, culori, teme
-sa deduca contextul istoric dupa imbracaminte, mobilier, cadrul arhitectural
-sa scrie o scurta prezentare, eticheta a unor lucrari de arta cunoscuta
-sa construiasca o galerie de arta virtuala/cu operele proprii
-sa diferentieze intre portret, lucrare istorica, scena de gen, peisaj, natura-moarta
-sa recunoasca miscari/curente artistice

Activitatile sunt interactive si de creatie si presupun desen, pictura, colaj, modelaj, decupaj, mima si scenete, masti, puzzle, creatie vestimentara si modele decorative.

Folosind metode si materiale imprumutate sau inspirate de cele folosite in muzeele din strainatate, vom incerca sa oferim o alternativa de petrecere a timpului liber care sa nu presupuna folosirea calculatorului sau a televizorului.

Atelierul se va desfasura sambata de la ora 15:30. Durata atelierului este de o ora si jumatate.

Spatiul de desfasurare se afla in cadrul Universitatii Nationale de Arte din str. Gen. Budisteanu nr. 10. Ca punct de reper, UNAGaleria este langa biserica Manea Brutaru, strada fiind paralela cu Calea Victoriei.

Pentru a folosi o gama cat mai variata de tehnici artistice si pentru ca produsele create de copiii dvs. sa raman in posesia dvs., va vom ruga sa contribuiti cu suma de 175 Ron/ modul lunar. In cazul participarii unui copil la doua module sau a inscrierii a doi copii, vom reduce suma la 300 Ron/ 2 module.

Oana Marinache
Coordonator Proiecte Tineret
Asociatia pt. Parteneriat Euro-Atlantic si Dezvoltare Durabila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu