marți, 17 ianuarie 2012

Cum privim arta japoneză

15:00 - 17:00, Cum privim arta japoneza, 3 intalniri a 2 ore, 200 Ron (tineri, adulti)

Cursul, care se adresează tinerilor și adulților, este structurat în trei întâlniri și are ca obiect felul în care privim arta japoneză. Printr-o abordare tematică, îmbinând elemente de analiză vizuală și de istorie culturală, vă invităm la o scurtă incursiune în arta japoneză, ale cărei caracteristici, precum respectul pentru natură, capacitatea de adaptare a unor influențe externe, spiritul ludic, accentul pus pe sugestie, importanța acordată materialului, organizarea minuțioasă a spațiului compozițional ținând cont de raportul dintre vid și plin, valorizarea asimetriei, vor fi puse în evidență pe parcursul celor trei întâlniri.

Prezentarea fiecărei teme își propune să le ofere participanților o serie de instrumente de analiză care pot fi utile nu numai când veți privi o operă de artă japoneză, ci și când veți descoperi sau redescoperi (împreună cu copiii, de pildă) opere de artă create în alte spații culturale sau veți încerca să stabiliți comparații între arta japoneză și arta occidentală.

4 februarie 2012
I.1.Ceramică. De la ceramica preistorică la ceramica modernă
2.Sculptură și artă budistă tradițională

11 februarie 2012
II.1.Pictură seculară și pictură Zen
2.Caligrafie 18 februarie 2012

III.1.Stampe.Ukiyo-e.Peisaje de Hokusai și Hiroshige
2.Grădini. Grădini budiste. Grădini seculare.
3.Sinteza întâlnirilor: caracteristici alte artei japoneze. Referiri la influența artei japoneze asupra artei occidentale.

Pentru detalii si inscrieri va rugam sa trimiteti un e-mail cu datele dvs. la ozamfira@yahoo.fr pana in 3 februarie 2012. Acest program nu se adreseaza copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu