luni, 7 iunie 2010

Participare la StreetDelivery 2010, 12-13 iunie


Demarat de Ordinul Arhitecţilor din România şi de Fundaţia Cărtureşti în 2006, Street Delivery îşi propune să transforme strada Arthur Verona într-un traseu cultural-pietonal ce leagă Grădina Icoanei de Grădina Cişmigiu, după cum este prevăzut în Planul Urbanistic Zonal «Trasee culturale: str. Arthur Verona – str. Icoanei» ce a fost validat având la bază un regulament de urbanism.

Ca în fiecare an, timp de 3 zile (intre 11 si 13 iunie), Strada Arthur Verona va fi închisă pentru maşini şi deschisă pentru oameni. Toate activitaţile culturale desfăşurate pe stradă în acest interval sunt un manifest viu prin care atragem atenţia asupra oraşului ca responsabilitate comună a celor care îl locuiesc şi a celor care îl administrează. Street Delivery este un exerciţiu alternativ de locuire a spaţiului public, o platformă de promovare pentru iniţiative civice, sociale, culturale, artistice, definitorii pentru un Bucureşti european.

Ist.Art, ateliere de creatie si istoria artei pentru cei mici, va participa la acest eveniment sambata, 12 iunie si duminica, 13 iunie dupa pranz, pregatindu-va activitatile cele mai interesante din modulele legate de lumea antichitatii: Egiptul, Grecia si Imperiul Roman. Daca vreti sa povestim legende mitologice, sa pictam vase grecesti, sa decupam si sa ornam masti de teatru sau ale lui Tutankhamon si ale Meduzei, sa ne luptam cu scuturi si sabii romane de carton, sa construim piramide sau sa asamblam puzzle-uri, va asteptam pe str. Arthur Verona.
Toate activitatile sunt gratuite prin bunavointa organizatorilor.

Va asteptam cu drag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu