miercuri, 14 septembrie 2011

Lumea Dragonilor


Sâmbătă, 1-22 octombrie, de la 17:45 – 19:15


Pentru că din cele mai vechi timpuri oamenii au fost fascinaţi de dragoni, balauri şi zmei şi la sugestia micilor noştri specialişti pentru care lumea fanteziei este parte din viaţa lor, vă oferim un atelier de lectură, proiecție și istoria artei despre „Lumea dragonilor” în perioada 1-22 octombrie 2011, sâmbăta de la 17:45 la 19:15.
Atelierele de lectură şi creaţie despre dragoni încearcă să îi plaseze în lumea artei, a unor binecunoscute cărţi de copii ca Hobbitul şi a ecranizărilor realizate recent cum ar fi Eragon, Harry Potter şi Beowulf. Practic vom încerca să folosim diferite modalităţi de lucru îmbinând lectura unor pasaje din basme şi cărţi, proiecţia unor scurte episoade din filme şi ne vom folosi imaginaţia pentru a ilustra, picta, modela, crea proprii noştri prieteni.
Vom încerca să povestim pe înţelesul copiilor şi să ilustrăm cu opere de artă legendele sfântului Gheorghe şi a sfintei Margareta din Antiohia. Vom călători în spaţiul nordic, asiatic, slav şi românesc pentru a afla diferenţele între balauri, zmei, smogi, dragoni în diferite culturi şi epoci istorice. Pentru că spaţiu românesc este profund legat de mitul Dracula, vom pătrunde în lumea cavalerilor ordinului dragonului alături de Vlad Dracul şi Vlad Ţepeş pentru a ne crea scuturi heraldice şi măşti cu însemne.


Pentru detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi cu numele şi vârsta copilului la istoriaarteipentruceimici@gmail.com . Înscrierea se face pentru toate cele 4 ateliere (130 Ron) sau pentru o întâlnire (50 Ron); în cazul în care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa sau puteti veni la alt atelier, banii nu se restituie. Inscrierile se termină pe 30 septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu