vineri, 19 august 2011

Atelierele lunii septembrie - sambata - Galeria 418


1.Minunile Lumii Antice

Sâmbătă, 16:30-18:00

Pornind de la cele șapte monumente ale lumii antice, programul este împărțit în 4 ateliere și imperii ale lumii antice:

Egipt (Marea piramidă și Sfinxul, Farul din Alexandria, Abu Simbel, Ramaseum, Valea Regilor si Reginelor, Karnak, Deir el-Bahri), Grecia (Teatru Epidaurus, statuia Zeus, Templu Efes, Mausoleu Halicarnas, Templu Delfi, Colosul din Rodos, insulele Santorini si Thera), Imperiul Roman (Băile Caracala, Piața Traian, Circus Maximus, Coloseum, palat Tivoli, arcuri de triumf, Pompei), Mesopotamia (Grădinile suspendate, Turnul Babel, Poarta Iștar, ziguratul din Ur, orașele-cetate Uruk, Ninive, Nimrud)

2. Călătorie spațială

Sâmbătă, 18:15-19:45

Teorii ale creației-începuturile universului, geocentrism si heliocentrism, Calea Lactee, planetele sistemului solar, diferite noțiuni legate de galaxii, constelații, stele, meteoriți, comete, găuri negre, fazele Lunii, eclipse solare și lunare, diferența dintre astronomie și astrologie, paleoastronautica si arheoastronautica, Galileo și telescopul său, zodii, vizită la Observator și povestea casei Urseanu. Activități practice: colorare, pictare, decupaj, construire planetă, modelare nave spațiale din diverse materiale.


Loc de desfășurare: Galeria 418, Intrarea Armașului nr. 12, etaj 2 (prima la stânga după Țăndărică, piața Lahovary)
Perioada: 3-24 septembrie

Cost: 130 Ron programul lunar sau 50 Ron/intalnirea individuala (prezența părinților este inclusă). Materialele de lucru rămân în posesia dvs. și prezentările vă sunt transmise pe e-mail. În cazul în care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru că materialele de lucru și chiria se achită din timp. Detalii legate de modalitățile de plată și orice alte sugestii la istoriaarteipentruceimici@gmail.com Inscrierile se termină pe data de 2 septembrie 2011. Atelierul se desfășoară dacă sunt minim 10 copii înscriși.

Urmăriți programele Asociației Istoria Artei pe: http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/
Oana Marinache, istoric de artă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu