joi, 17 noiembrie 2011

Ateliere duminica in luna decembrie

Animale dispărute



Atelier de istorie și creație pentru copii începând cu 3 ani
Duminica, 4-18 decembrie, de la 15:00 la 16:00

Atelierul este conceput să ofere un minim de informație despre animale preistorice disparute, accentul punându-se pe epoca de gheață. Prezentarea vizuală se bazează pe reproduceri, reconstituiri schelete, jucării, materiale sonore, mini-documentare și secvențe din filme cu subiecte preistorice. Temele propuse sunt:

Smilodon, pisica cu colți-pumnal; Mamut de stepă. Mamut lânos
Povestea puiului descoperit în Siberia; Mastodont
Rinocer lânos; Urși și lupi preistorici

În partea a doua a atelierului cei mici vor fi implicați în activități creative cum ar fi: găsire în nisip și asamblarea scheletului de mamut, modelare animale, pictare cu mâinile și pe piatră.

Cost: 150 Ron/4 ore


Povești și meșteșuguri de Crăciun
Duminica, 4-18 decembrie, 16:00 – 17:30
Copii peste 4 ani




Cu ocazia sărbătorilor vă propunem o îmbinare plăcută de activități de meșteșuguri punctate cu povești celebre de Crăciun. Vom picta, modela și pregăti decorațiuni și ne vom delecta cu lectură și proiecție din:

A Christmas Carol de Charles Dickens (carte și film)
Spărgătorul de nuci de E.T.A. Hoffmann (spectacol balet de Ceaikovschi)
Minunata poveste a lui Mos Craciun, tradiția folclorică

Cost: 150 Ron/ 4,5 ore



Pelerinaje la locuri sfinte în Evul Mediu
Duminica, 4 – 18 decembrie, 17:35 – 18:35
Copii peste 5 ani



Continuând poveștile din Evul mediu de luna trecută, vom afla mai multe despre anumite eveniment și personalități care au lăsat o amprentă adâncă în istorie: povestea asasinării lui Thomas Becket și cultul ce a apărut în catedrala din Canterbury; traseele pelerinilor pe drumul Sf. Iacob spre Santiago de Compostella; Glastonbury a atras datorită legendelor druide, arturiene, creștine; Țara Sfântă și Roma rămân și astăzi locuri de atracție pentru pelerini.

1. Canterbury, Anglia
2. Santiago de Compostella, Spania
3. Glastonbury, Anglia
4. Roma: bazilicile
5. Țara Sfântă: Sfântul Mormânt

Cost: 100 Ron/3 ore


Pentru detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi cu numele, vârsta copilului și nr. telefon părinte la istoriaarteipentruceimici@gmail.com . Vă rugăm să includeți comisionul bancar în suma transferată aferentă atelierului la care vă înscrieți, acesta variază de la 4 la 5 lei în funcție de bancă. Înscrierile pentru decembrie se fac pentru toate cele 3 întâlniri, plata se face în avans până în data de 2 decembrie 2011; în cazul în care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa sau puteti recupera la alt atelier, la alta oră, banii nu se restituie. Materialele rămân în posesia dvs. și informațiile prezentate vi se transmit pe e-mail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu