marți, 15 martie 2011

Introducere in lumea istoriei artei si a muzicii




Introducere in lumea istoriei artei si a muzicii
10-17 aprilie, duminca de la 11:00 la 13:00

Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, intrarea Boteanu

Palatul fostei Fundaţii Regale Carol I este locul cel mai potrivit pentru un proiect dedicat artelor, o călătorie in lumea istoriei artei presărată cu momente de muzica simfonică. Proiectul se va desfăşura duminica de la 11:00 la 13:00 şi se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani.

Pentru început vom urma un traseu cronologic, oferindu-vă prezentări vizuale despre arta rupestră şi figurinele preistorice, piramidele şi templele egiptene, arta cicladică, vasele greceşti şi arhitectura din Micene şi Creta. Ne propunem să îi familiarizăm pe cursanţi cu monumente şi opere de artă celebre, să le explicăm stiluri şi mişcări artistice şi să le facem cunoscute poveştile unor artişti.

Alături de noi vor fi soprana Daniela Rădulescu şi pianista Ioana Maxim. Vom face proiecţie pe muzică sau vom lăsa piesele muzicale să îi inspire pe copii în lucru. Vă vom prezenta şi povestea unor lucrări şi instrumente muzicale.

Ca metodă de lucru încurajăm exprimarea liberă a participanţilor şi asocierile, acceptându-le părerile şi îndemnându-i să se exprime cât mai creativ în încercarea de reproducere sau în realizarea unor creaţii proprii.

Calendarul întâlnirilor

10 aprilie – Preistorie si Egiptul antic
17 aprilie – Grecia antica

Pentru detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi cu numele şi vârsta copilului la istoriaarteipentruceimici@gmail.com . Înscrierea se face pentru ambele întâlniri duminicale; în cazul în care nu se poate ajunge la o întâlnire, un alt copil trimis de dvs. poate participa. Costul de 150 Ron pentru modulul lunar se poate achita în avans.


Echipa de organizare: Oana Marinache (istoria artei), Daniela Rădulescu (soprana), Ioana Maxim (pianista)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu