marți, 19 octombrie 2010

Preistoria pentru copii. Atelier interactiv de istoria artei


În perioada 7-28 noiembrie, duminica de la 11 la 12:30, vă invităm la patru ateliere interactive de istoria artei pentru cei mici despre preistorie susţinute de Oana Marinache la Librăria Cărtureşti, str. Arthur Verona nr. 13-15.

Nedorind să fie o simplă prezentare sau doar un curs de desen/pictură, ne propunem să învăţăm prin joacă, metode vizuale, pictură şi modelaj cum trăiau şi creeau oamenii preistorici. Ceea ce ne-am dori este un exerciţiu de imaginaţie din mai multe puncte de vedere, cel al istoriei, geografiei, arhitecturii, vieţii cotidiane, desigur pe înţeleseul celor mici care să se implice în crearea unor obiecte asemănătoare sau inspirate de opere de artă cunoscute.

Vom călători nu numai în timp, prin epoca de gheaţă, de piatră şi de bronz, dar şi din Africa până în Australia, din zonele îngheţate până în cele mai fierbinţi. Ne vom aventura pe urmele mamuţilor, vom afla povestea templelor megalitice, vom încerca să pictăm pe pietre şi cu palmele pe materiale textile, să modelăm vase şi statuete şi să devenim pentru scurt timp mici arheologi în căutarea unor comori.

Atelierele interactive de istoria artei se adresează în special copiilor începând cu vârsta de 4 ani. Încurajăm participarea adulţilor însoţitori pentru a se bucura împreună cu cei mici şi a învăţa prin artă.

Înscrieri la istoriaarteipentruceimici@gmail.com şi info@carturesti.ro Pentru programul detaliat al atelierelor vizitati http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/

Perioada: 7-28 noiembrie, duminica de la 11 la 12:30
Locul: Libraăria Cărtureşti, str. Arthur Verona nr. 13-15
Costuri materiale: 130 Ron/copil, plata inainte de 6 noiembrie, casa librariei Carturesti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu